B-Lite. Az implantatumok legújabb generációja.
2016. június 02. írta: Dr. Urszán Albert plasztikai sebész

B-Lite. Az implantatumok legújabb generációja.

Teljesen új generációs mellimplantátum!

A plasztikai sebészek, és az emlőnagyobbításon átesett páciensek körében közismert az a tény, hogy egy bizonyos nagyság felett az implantatumok súlya változatos problémák forrása lehet.

Míg a 80-as évek körül az implantátumok átlag nagysága 250 cc körül volt, napjainkban az átlag már meghaladta a 300 cc-t.

Az egyre nagyobb volumenek, azonban egyre nagyobb súllyal is járnak.

Ez okozhat olyan a kellemetlenségeket, mint a mozgás, illetve futás közben kialakuló, gravitáció okozta többlet teher, mely idő előtti megereszkedéshez, hátfájáshoz, és egyéb, esztétikai hátrányokkal járó elváltozásokhoz vezethetnek.

B-Lite implantatumok ezen problémák megoldására hivatottak.

A hagyományos implantátumok súlya annyi gramm, ahány köbcenti.

Ezek az új típusú implantátumok 30%-kal könnyebbek.

Ez azt jelenti, hogypéldául egy 500 cc-s B-Lite implantatum súlya egy 335-ös hagyományos implantátum súlyával egyezik meg, egy 335-ös pedig egy 225 cc-sel.

 

kepernyofoto_2016-06-02_8_52_10.png

 

Ezek a számok határozottan mutatják, az előnyét a mindennapi életben, a mozgás, futás, sportolás tekintetében. A melltartó elhagyható nyáron egy polónál, illetve estélyi ruháknál, anélkül, hogy az idő előrehaladtával a szövetek rugalmasságának csökkenése miatt bekövetkező megereszkedés idő előtt bekövetkezzen.

Külső faluk hasonló, mint a legutolsó generációs, hagyományos implantátumok szivárgásvédelemmel (barrier) ellátott burka, belül szintén nem elfolyósodó szilikon géllel töltött.

 

b-lite_urszan.png

 

A gél azonban szilikát mikro-szemcsékkel dúsított, mely biztosítja a könnyebb fajsúlyt.

A szilikát mikro-szemcsék biokompatibilisek, más orvostechnológiai eszközökben is megtalálhatóak.

 

b-lite2.png

Az újítás több év kutatásainak terméke.

Az utolsó két évben 50 önként jelentkezőnél ültették be, 94%-os elégedettséggel.

Pár hónapja megkapta az IOS, és CE minősítást is. Az implantátumok gyártásában nagy tapasztalattal rendelkező német gyárban állítják elő.

Európában „ezekben a pillanatokban” kezdték el bevezetését.

Az elkövetkező hetekben tervezem a világon, és az európai unión belül az elsők közt, hazánkban viszont az elsőként a beültetését.

A forradalmi újítás egyetlen „hátránya”, hogy míg az implantatum súlya a hagyományos 1/3-a, addig az ára a háromszorosa.

Azok közül a páciensek közül, akiket érdekel az újfajta implantatum, és műtétre jelentkeznek, kiválasztunk egy pácienst, akinek csak a hagyományos szilikonnal történő mellnagyobbítási árát számítjuk fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztikai-sebeszetrol.blog.hu/api/trackback/id/tr358769744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása