A szakértő válaszol - Dr. Urszán Albert
2017. szeptember 14. írta: Dr. Urszán Albert plasztikai sebész

A szakértő válaszol - Dr. Urszán Albert

Dr. Urszán Albert a Kiskegyed magazinban válaszolt az olvasók kérdéseire.

Hasas vagyok

Családom nő tagjai mind enyhén pocakosak. Sajnos én is, annak ellenére, hogy nem is szültem és nem vagyok kövér. Szívesen megplasztikáztatnám a hasam, ha biztos, hogy lesz eredménye.

„Lapos hasról álmodom”

Önnek a zsírszívás a megoldás. A zsírszívás a közhiedelemmel ellentétben nagyobb mennyiségű zsírszövet eltávolítására, fogyókúrára nem alkalmas, csak a lokális, makacs zsírfelrakódások eltüntetésére, melyeket szakmai nyelven „kontúrtöbbletnek” hívunk. A beavatkozás során a bőr alatt elhelyezkedő zsírszövet alsó kétharmadát távolítjuk el, a felső érintetlenül hagyjuk, mert az a bőr vérellátását biztosítja. A felszíni egyenetlenségek elkerülésére és a bőr visszahúzódásának érdekében több héten keresztül speciális kompressziós ruhát kell hordani.

Abban az esetben azonban, ha a „pocakot” nemcsak a bőr alatt elhelyezkedő zsírszövet okozza, hanem a hasüregen a belek körül is felszaporodott, ezzel az eljárással nem lehet tökéletes eredményt elérni, az csakis fogyókúrával oldható meg.

Megfájdulhat a hátam?

Mellnagyobbító műtéten gondolkodom már évek óta. Szeretnék „B” kosaras helyett „D” kosarat, de egy ismerősömnek például fáj tőle a háta. Azt mondja, túl nehéz.
„Két gyerekes fiatal anyuka”

Az implantátumok súlya megegyezik a térfogatukkal, tehát például egy 300 cc (köbcentiméteres) implantátum súlya 300 gramm. Két implantátum összege tehát 600 gramm, valamivel több mint 1/2 kg. Hogy ez mennyire terheli meg valakinek a hátát, függ az egyén adottságaitól, illetve attól is, hogy saját mellének térfogata, illetve súlya a műtét előtt mekkora volt.

Az implantátumok terén azonban az utóbbi években nagy újítás történt: bevezettek egy új típusú szilikonimplantátumot, melynek súlya harmadával kisebb a hagyományosénál, ami azt jelenti, hogy egy 300 cc-s implantátum súlya csak 200 gramm.
A rossz hír az, hogy az ára viszont 3-4 szerese a hagyományosénak. A könnyített implantátumoknak főként a nagyobb volumenű megnagyobbításoknál van szerepük, ahol a súly már jelentős lehet. Amennyiben a páciens sportol, például aktívan fut, nem nehéz elképzelni az új implantátum előnyét a hagyományossal szemben.

Az eredeti cikket megtekintheti nagy méretben a képre kattintva.

kiskegyed_kicsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztikai-sebeszetrol.blog.hu/api/trackback/id/tr912827334
süti beállítások módosítása